Saskia van Klaarbergen

Saskia van Klaarbergen

Bedrijf: Kidseropuit
Oprichtingsjaar: 2014
IkStartSmart-deelname: 2014
Plaats: Deventer
Website: www.kidseropuit.nl

Toen ik begon met mijn reisblog Kidseropuit had ik héél veel plannen. Het kan echter niet allemaal tegelijk en het risico is natuurlijk dat je alles half gaat doen en uiteindelijk niks doet. Mijn IkStartSmart-coach Pieter Peppelman heeft me geholpen om een planning te maken van al die ideeën. Dat gaf veel rust in mijn hoofd en heeft me erg geholpen.

Ook zat ik met vragen over marketing en sales en de beste aanpak daarvan. Van Pieter heb ik concrete praktische adviezen gekregen. Een goed voorbeeld is hoe je omgaat met potentiële klanten die meer willen dan een standaardproduct. Hij stelde voor om dan drie pakketten samen te stellen, zodat ze iets te kiezen hebben. Meestal valt de keuze op het middelste pakket. Dat bleek inderdaad zo te werken.

Ik ben me nu meer bewust van de waarde van mijn website dan eerst. Waar ik in het begin elk verzoek om samen te werken, fantastisch vond, ben ik daar zakelijker in geworden. Als iemand iets wil, maar niet wil betalen, dan wil hij dus niet echt. Ook ben ik veel strenger geworden bij de selectie van barterdeals – een veel gebruikte samenwerkingsvorm in de reisbranche. Je mag mee op reis, in ruil voor publiciteit, maar het kost wel tijd. Omdat wij publiciteit bieden binnen een heel gerichte doelgroep, vind ik dat we zelf geen kosten aan zo’n deal hoeven te hebben; en als het even kan dat we er ook nog wat aan over houden.

Ook het besef dat ik niet alles zelf hoef te doen, heb ik meegenomen van de sessies met Pieter. Kijk eerst naar waar je goed in bent. Ik ben goed in nieuwe dingen ontwikkelen en iets nieuws opzetten. Maar als het eenmaal staat, wil ik weer verder met iets nieuws. Het is heel goed om dat van jezelf te weten. Op dit moment ben ik echter heel veel tijd kwijt met het in stand houden van de blog en heb ik te weinig tijd voor het ontwikkelen van nieuwe dingen. Daarom ben ik nu aan het bekijken wat ik anders kan organiseren, zodat ik zelf weer tijd heb voor vernieuwing.

Een voorbeeld van een nieuwe ontwikkeling zijn onze e-books. Door allerlei omstandigheden is dat het afgelopen jaar niet zo snel gegaan als dat ik wilde. Die e-books gaan over vakantiebestemmingen en wat daar met kinderen te doen is. Bijvoorbeeld over wat je in Slovenië of Denemarken met kinderen kan doen, de leukste uitjes en korte vakanties net over de grens in Duitsland, of interessante stedentrips met kinderen. Het zou mooi zijn als ouders straks met onze e-books naar hun vakantiebestemming gaan. Ook willen we Kidseropuit.nl verder ontwikkelen tot hét startpunt voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd die op vakantie gaan of een dagje uit gaan.

Ik werk ook nog parttime in loondienst als stadsdeelmanager. Maar nu Kidseropuit best hard groeit en er veel leuke kansen voorbij komen, merk ik dat de combinatie tussen ondernemen en in loondienst werken af en toe best een uitdaging is ‒ vooral om dit te doen op een manier die voor mezelf goed voelt. De afwisseling vind ik wel erg leuk, en ik ga de combinatie zo lang mogelijk proberen vol te houden.